Projekat od 5 mil. KM: Armani trade u Žepču gradi starački dom i poslovnu zgradu

12.06.2018. 13:31 / Izvor: Akta.ba

Radi se o novim objektima koji će biti smješteni na parceli površine 5.800 m2 uz njihov, prije šest godina otvoreni Armani centar.

Kompanija Armani trade iz Žepča kreće u projekat vrijedan pet miliona KM. Kako je za poslovni portal Akta.ba potvrdio Eldar Beba, vođa maloprodaje ove kompanije,radi se o novim objektima koji će biti smješteni na parceli površine 5.800 m2 uz njihov, prije šest godina otvoreni Armani centar.

Projekat će se izvoditi u dvije faze. U prvoj fazi planirano je da se prvo radi montažni objekat od 1.000 m2 za kuću i vrt. Prostori u okviru ovog objekta će se moći iznajmljivati zainteresiranim partnerima, bilo u komadu ili prostor površine po želji partnera.Ovaj objekat kako pojašnjava Beba će biti dosta fleksibilan, te se u svakom momentu može pretvoriti u dva, pet ili deset objekata. Njegova izgradnja trebala bi biti završena do polovine augusta ove godine.

Uz zgrade, uredit će se i kompletan okoliš, parkinzi, pristupne i komunikacijske površine i svi prateći sadržaji.

"U drugoj fazi će se raditi dom za smještaj starijih osoba. Dom će se graditi na tri etaže. U okviru Doma će se nalazititi apoteka, optika, prodavnica medicinskih pomagala i opreme", kazao je Beba, pojašnjavajući kako je projekat uradila firma Etažer iz Zenice, koja je do sada učestvovala na svim projektima kompanije Armani trade.

Objekat će biti izgrađen po svim svjetskim i evropskim standardima. Zadovoljavat će sve norme i zahtjeve.

U zgradi na tri sprata će u prizemlju, uz nekoliko poslovnih prostora, biti prostorije za dnevni boravak i aktivnosti korisnika doma, dok će na druga dva sprata, biti jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne soba do 150 ležećih mjesta.

Svaka soba imat će zasebnu kupaonicu koja će, kao i sama sobe, biti prilagođene potrebama korisnika. Osim obveznih sadržaja, dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice te pratećih prostorija neophodnih za svakodnevno funkcioniranje, objekt će imati prostoriju za cjelodnevni boravak štićenika, prostorije za radnu terapiju, tv dvoranu s bibliotekom, prostoriju za vjerske obrede, liječničku ordinaciju, stacionar, praonicu rublja, mrtvačnicu, lift i uređenu okućnicu.

Planirano je da projekat bude završen za godinu dana.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije