Puštanje u rad postrojenja hidrocentrale 'Miljacka' već u novembru

Investicije / PROJEKTI

Puštanje u rad postrojenja hidrocentrale "Miljacka" već u novembru

Đokić izrazio zadovoljstvo što se dinamika izgradnje "Miljacke" odvija prema planu i što se poštuju ekološki standardi.

11.07.2019. 08:11 Izvor: / SRNA

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas Srni u Istočnom Starom Gradu da će već u novembru biti puštena u rad postrojenja mini-hidrocentrale "Miljacka", investicije vrijedne oko sedam miliona KM.

Đokić je rekao Srni da je ova kompanija pribavila sve potrebne dozvole i da se radovi nesmetano odvijaju.

Nakon obilaska gradilišta firme "Green Energy" sa Pala, on je istakao da je veliko ohrabrenje što će ova elektrana biti završena i prije planiranog roka.

"Postrojenja će već u novembru biti puštena u rad, a proizvodnja će nakon toga u potpunosti biti organizovana na mreži i isporučivaće energiju za komercijalne potrebe", rekao je Đokić.

Đokić izrazio zadovoljstvo što se dinamika izgradnje "Miljacke" odvija prema planu i što se poštuju ekološki standardi.

On je istakao da je veoma važna ova investicija, koja je sa građevinskog aspekta i izuzetno uspješan poduhvat, jer će biti stabilan hidroenergetski kapacitet u ovom dijelu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat zadovoljava sve ekološke standarde koji su veoma važni i koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Instalisana snaga mini hidrocentrale iznosi 2,5 megavata.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je najveća korist to što će Istočni Stari Grad imati uredno i stabilno snabdijevanje električnom energijom i da će imati korist od koncesije od oko 70.000 KM godišnje", rekao je Srni načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

On je dodao da ovaj projekat zapošljava trenutno oko 100 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije