Potpisan ugovor o regulaciji Jošaničkog potoka

12.07.2019. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o regulaciji Jošaničkog potoka

U zgradi Općine Vogošća je potpisan Ugovor za izvođenje radova na realizaciji VI faze projekta uređenja obala (trajna regulacija) Jošaničkog potoka.

U zgradi Općine Vogošća je potpisan Ugovor za izvođenje radova na realizaciji VI faze projekta uređenja obala (trajna regulacija) Jošaničkog potoka, a u skladu sa Okvirnim sporazumom. Ugovor su potpisali Fetah Kadrić, Zamjeniki Općinskog načelnika u ime Općine Vogošća i Ahmed Turbo direktor firme „Termo Beton“ d.o.o. iz Breze koja je izvođač radova.

Prema riječima Kadrića ovaj projekat ulazi u svoju završnu fazu i njime će trajno i kvalitetno biti riješen problem čestih izlijevanja Jošaničkog potoka iz svog korita. Naglasio je kako je regulacija urađena po svim normama i standardima kada su takvi projekti u pitanju, te da su kamene obaloutvrde urađene tako da omogućuju dalji razvoj ovog lokaliteta kao turstičkog kapaciteta. U skladu sa tim najavio je da će već naredne godine resornom kantonalnom ministarstvu biti kandidovan projekat izgradnje izletišta uz Jošanički potok.

Ova faza predviđa trajno regulisan dio Jošaničkog potoka u dužini od 249,60 m izgradnjom betonskog korita kao i kamenih obaloutvrda.Ukupna vrijednost ovog projekta je 300.639,59 KM.Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Rok za završetak ovih radova je 120 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije