Nakon izgradnje: Općina Trnovo oprema domove kulture

17.09.2019. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Nakon izgradnje: Općina Trnovo oprema domove kulture

Na području općine Trnovo završeno je izvođenje radova na izgradnji domova kulture Dejčići i Delijaš. Trenutno se izvodi opremanje prostorija.

Na području općine Trnovo završeno je izvođenje radova na izgradnji domova kulture Dejčići i Delijaš. Trenutno se izvodi opremanje prostorija.

Izvođenje radova na izgradnji je povjereno kompanija ZZ GROS-COMP iz Hadžića. Projekti izgradnje se odvijao u tri faze. Izgradnju prve faze su finansirali Odraz u iznosu od 160.000 KM i Općine Trnovo u iznosu od 24.000 KM. Drugu fazu finansirala je Općina Trnovo u iznosu od 220.000 KM, dok je treću fazu projekta finansiralo Ministarstvo kulture i sporta u iznosu od 100.000 KM.

Spratnost objekta je P+1+M. Centralni dio objekata čini sala, površine 83m2, smještena u prizemlju. U okviru objekata bit će smještena biblioteka, internet centar, restoran sa kuhinjom i više kancelarijskih prostorija.

Općina je za vrijeme izgradnje domova kulture radila i na projektima vanjskog uređenja centralnog dijela mjesne zajednice Delijaš, čime je ovo naselje dobilo potpuno novi izgled. Izgrađene su i popločane pješačke staze, rješen saobraćaj u mirovanju, zatim odvodnja oborinskih voda, te hortikulturno uređen prostor. 

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je kazao da će spoj kulture i turizma svakako imati uticaj na poboljšanje i obogaćivanje turističke ponude navedenih destinacija.  

"Ovim projektom želi se građanima ponuditi mogućnost da pospješe međusobnu komunikaciju, a time i širenje znanja organizujući tematske radionice, edukacije i sl", kazao je Berilo, te naglasio da će objekti biti na usluzi mladima, udruženjima, ali i drugim građanima, gdje će se moći svakodnevno okupljati, razmjenjivati znanja, učiti zajedno jedni od drugih, i na taj način osvježiti kulturni i društveni život Trnova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije