Za javnu rasvjetu Hadžića obezbijeđeno 38.000 KM

Investicije / PROJEKTI

Za javnu rasvjetu Hadžića obezbijeđeno 38.000 KM

Javna rasvjeta će se proširiti u naseljima Dupovci, Ušivak-Marilovići, Musići-Nišani te prema JU OŠ „6. mart“ Hadžići.

17.09.2019. 14:21 Izvor: / Akta.ba

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić potpisali su danas u Hadžićima Sporazum o sufinansiranju realizacije projekta proširenja Javne rasvjete na području općine Hadžići vrijedan 38.800,00 KM.

Javna rasvjeta će se proširiti u naseljima Dupovci, Ušivak-Marilovići, Musići-Nišani te prema JU OŠ „6. mart“ Hadžići. Stare sijalice mijenjaju se novim LED u ulici Hadželi.

"U ime građana općine Hadžići zahvaljujem se ministru Mandiću na izdvojenim sredstvima. Općina Hadžići ima odličnu saradnju sa ovim ministarstvom koje je u ovoj godini na području naše općine realizovalo 675.000 KM. Zajedno smo radili vodovodni sistem Ljubovača-Lokve-Kasatići-Krupa-Hadžići gdje nas je ministarstvo podržalo sa 150.000 KM, a preostala sredstva smo obezbijedili iz svog Budžeta. Sarađivali smo na projektu izgradnje fekalne kanalizacije i rezervoara za vodu gdje je ministarstvo izdvojilo 300.000 KM, a ostatak mi. Ranije u 2018. godini smo posredstvom ovoga ministarstva realizovali 225.000 KM na projektima uvođenja novih količina vode na bušotini kod KSIRC-a i izgradnji rezervoara u naselju Lokve“, kazao je nakon potpisivanja sporazuma načelnik Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije