U toku adaptacija prostorija Centra za zdravo starenje Čengić Vila

08.11.2019. 08:23 / Izvor: Akta.ba
U toku adaptacija prostorija Centra za zdravo starenje Čengić Vila

U prostoru koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, osim građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, planirano je uređenje i opremanje enterijera.

U toku je izvođenje radova na adaptaciji prostorija budućeg Centra za zdravo starenje Čengić Vila u ulici Džemala Bijedića br. 61. Trenutno se radi na skidanju postojećih podnih obloga-parketa i pločica, a nakon čega će se izvesti rušenje pregradnih zidova i zidanje novih, kao i ostali ugovoreni radovi.

U prostoru koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, osim građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, planirano je  uređenje i opremanje enterijera.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova i opreme je oko 140.000 KM. Radove izvodi firma INTER-COM d.o.o. Zenica

Formiranjem ovog centra Općina Novo Sarajevo će dobiti i treći objekat na području općine namijenjen osobama treće životne dobi.

Pored objekta u MZ Hrasno i  MZ Velešići, cilj otvaranja i trećeg centra je poboljšanje  kvaliteta življenja osoba treće dobi putem uspostave mreže centara. Posjetioci će imati priliku za svakodnevno druženje i razgovor kroz bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima. Biće organizovane zanatsko umjetničke radionice, rekreativno-sportski sadržaji, pohađanje kurseva, te susreti sa stručnjacima iz različitih oblasti od kojih korisnici centra mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije