Na pomolu rješenje spora za projekt javno-privatnog partnerstva u Zenici

15.11.2019. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Na pomolu rješenje spora za projekt javno-privatnog partnerstva u Zenici

Imovinsko-pravni odnosi, koji su bili kočnica za izgradnju Interventne kardiologije JU Kantonalne bolnice Zenica, mogli bi uskoro biti riješeni.

Imovinsko-pravni odnosi, koji su bili kočnica za izgradnju "Interventne kardiologije JU Kantonalne bolnice Zenica, mogli bi uskoro biti riješeni. 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je prijedlog Sporazuma o međusobnim odnosima u svrhu dogovornog rješavanja imovinsko - pravnih odnosa na zemljištu i pripadajućim objektima u krugu Kantonalne bolnice Zenica. 

Na ovaj način, gradonačelnik Zenice ispoštovao je zaključak Gradskog vijeća Zenica o prenosu vlasništva zemljišta i objekata u vlasništvu Grada Zenica na Kantonalnu bolnicu Zenica, odnosno Zeničko - dobojski kanton. 

Prijedlog Sporazuma upućen je prema direktoru Kantolalne bolnice Zenica prim. Rasimu Skomorcu i premijeru ZDK Mirzi Ganiću, na kojima je sada odgovornost za realizaciju investicionih projekta u KB "Zenica", saopćeno je iz ureda gradonačelnika.

Imovinsko-pravni odnosi usporili su projekt Interventne kardiologije koja treba da se gradi u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica po principu javno-privatnog partnerstva, a u saradnji sa njemačkom kompanijom D. Med Healthcare AG. 

Prema ugovoru potpisanom u februaru ove godine njemački partner će isprojektovati, izgraditi, opremiti, održavati i upravljati novim objektom u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica, te će funkcionalan objekat i poslovanje po isteku ugovornog roka od 27 godina predati nazad JU Kantonalna bolnica Zenica. 

Vrijednost investicije je 7,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije