U toku radovi na utopljavanju Željezničkog školskog centra

28.11.2019. 11:08 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na utopljavanju Željezničkog školskog centra

Vrijednost radova je 354.200 KM. A radit će se na termoizolaciji stropa, vanjskih zidova kao i zamjeni fasadne stolarije.

Nastavlja se utopljavanje objekata u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”. Tim povodom, upriličena je posjeta i Željezničkom školskom centru ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damira Filipovića tokom koje je upoznat sa intenzitetom radova.

Ovom prilikom, organiziran je sastanak sa rukovodstvom škole i direktoricom škole Aidom Tabaković, gdje se razgovaralo o samoj školi, projektima, idejama i planovima, kao i o radovima kojima je podvrgnut Željeznički školski centar.

Drektorica nije krila zadovoljstvo i uz riječi zahvalnosti Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo naglasila da joj je iznimno drago što je baš i ova škola uvrštena u projekt.  

Vrijednost radova je 354.200 KM. A radit će se na termoizolaciji stropa, vanjskih zidova kao i zamjeni fasadne stolarije. U mašinskim radovima koji su predviđeni za ovu školu predviđena je ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom, intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom i izgradnja toplotne podstanice.

Projekt finansiraju Vlada Švedske i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Implementator je UNDP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije