Općina Tešanj kreće u izgradnju savremenog sistema video nadzora

25.12.2019. 08:06 / Izvor: Akta.ba
Općina Tešanj kreće u izgradnju savremenog sistema video nadzora

Potrebna sredstva za izgradnju sistema su partnerski obezbijedili Općina Tešanj (140.000 KM) i privrednici (100.000 KM).

Danas je u kabinetu Načelnika općine potpisan Sporazum, kojim su obezbijeđena sredstva za gradnju modernog sistema video nadzora za općinu Tešanj. Potrebna sredstva za izgradnju sistema su partnerski obezbijedili Općina Tešanj (140.000 KM) i privrednici (100.000 KM).

Sporazum su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i privrednici sa područja općine Tešnj koji su finansijski podržali projekat (Hifa oil, Madi, AS Group, Hifa petrol, Udruženje privrednika, Danial S, Dar i Euro skele).

Plan je, da odmah u januaru 2020. godine pokrenemo postupak izbora izvođača, te da po završetku izgradnje čitav sistem na upravljanje i rad preuzme Policijska stanica Tešanj, a održavanje i nadzor Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK.

"Želimo da se naši građani osjećaju sigurno i da preventivno djelujemo u ovoj oblasti", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovim projektom predviđeno je postavljanje videonadzora na više lokacija, uključujući kamere za opći pregled saobraćaja na raskrsnicama i javnim površinama, kamere za identifikaciju registracijskih tablica i panoramske kamere za web, nabavka adekvatnog softvera i centralne upravljačke stanice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije