Efendić se oglasio povodom najave gradnje tržnog centra

03.02.2020. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Efendić se oglasio povodom najave gradnje tržnog centra

Načelnik Općine Novi Grad navodi da na zemljištu nekadašnje GP Bosne između Vitkovca i Boljakovog Potoka nije planirana gradnja nikakvog tržnog centra.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se putem Facebooka povodom najavljene gradnje tržnog centra kompanije Belamionix.

Naime, direktor “Belamionixa” Sejfudin Suljić rekao je za Stav da na parceli nekadašnje GP Bosna planiraju izgraditi veliki tržni centar na tri etaže, benzinsku pumpu, manji hotel i skladišnu halu.

Tržni centar trebao bi imati približno 30.000 kvadratnih metara. Firma iz Brčkog planira uložiti 21 milion maraka u ovaj poslovni poduhvat, a u ovaj iznos uključena je i cijena zemljišta.

Ipak, načelnik Općine Novi Grad navodi da na zemljištu nekadašnje GP Bosne između Vitkovca i Boljakovog Potoka nije planirana gradnja nikakvog tržnog centra.

"Na tom lokalitetu moguće je obnoviti devastirane postojeće objekte, a za svaku novu gradnju prethodno se mora usvojiti Urbanistički projekat kao planski dokument koji će definisati sadržaje koji se mogu graditi", napisao je Efendić.

Prema njegovim riječima, procedura usvajanja Urbanističkog projekta podrazumijeva javnu raspravu i učešće građana mjesne zajednice kojoj ovaj lokalitet pripada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije