Belamionix u Sarajevu: Prikuplja se dokumentacija za investiciju od 30 mil. KM

06.02.2020. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Belamionix u Sarajevu: Prikuplja se dokumentacija za investiciju od 30 mil. KM

Belamionix d.o.o. Brčko spada u red vodeći trgovinskih lanaca koji posluju na bh. tržištu.

Brčanska kompanija Belamionix u Sarajevu gradi svoj prvi tržni centar vrijedan oko 30 miliona KM, potvrdio je to za Akta.ba direktor kompanije Sejfudin Suljić.

Nakon što je na području Općine Novi Grad u Sarajevu ova kompanija kupila zemljište nekadašnje firme GP Bosna, započeli su sa projektnom dokumentacijom.

"Trenutno je u izradi projektna dokumentacija koja će odlučiti u kojem smijeru će se cijeli projekt odvijati. Kompletan plan izgradnje objekta još uvijek nije konačno usvojen, tako da ne možemo precizirati njegov izgled i prateće objekte. Ono što je poznato jeste da izgradnja centra ide, tu nema nikakvih prepreka i prostirat će se na površini od 25 do 30.000 m2", kazao je Suljić.

Na pitanje šta misli o izjavi načelnika Općine Novi Grad da je na spomenutom lokalitetu moguće obnoviti devastirane postojeće objekte, a da se za svaku novu gradnju prethodno mora usvojiti Urbanistički projekat kao planski dokument koji će definisati sadržaje koji se mogu graditi, kaže da ne vidi ništa sporno jer neće odstupati od zakonski obaveza.

Suljić je kazao da prije ovog projekta imaju druge započete projekte koji se privode kraju. Jedan od njih je i otvorenje objekta u Istočnom Sarajevu koji je u završnoj fazi.

"Za nas je svaki projekat značajan i donosi benefite kompaniji. Uskoro otvaramo novi centar u Istočnom Sarajevu u kojem planiramo zaposliti oko 50 radnika. Trenutno je u našoj firmi zaposleno 1.200 radnika a u planu nam je za ovu godinu i proširenje kolektiva za do 200 novih radnika", kaže Suljić.

Pored ova dva centra kompanija planira otvorenje centra u Šamcu i Tuzli.

Belamionix d.o.o. Brčko spada u red vodeći trgovinskih lanaca koji posluju na bh. tržištu.

Pored razvijene mreže maloprodajnih objekata Belamionix posjeduje i razvijenu vlastitu distribuciju preko 10.000 artikala čiji su direktni uvoznici iz više od 30 zemalja širom svijeta.

U svom sastavu imaju 23 maloprodajna objekta koje čine Tržni Centri, Hipermarketi i Supermarketi, zatim lanac benzinskih pumpi broji ukupno 14 raspoređenih širom BiH, vlastite restorane njih 12, kao i 6 samouslužnih autopraonica.

Kada se spomene trgovinski lanac Belamionix ono po čemu se izdvajaju od konkurencije jeste da u svojim objektima pored pristupačnih redovnih cijena i širokog asortimana proizvoda, svakodnevno možete naći i veliki broj artikala po znatno sniženim cijenama, realiziranih kroz različite vidove promotivnih aktivnosti sa kojima nastoje počastiti sve svoje kupce.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije