Sporazum o izgradnji zamjenskog objekta na Južnoj longitudinali

07.04.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Sporazum o izgradnji zamjenskog objekta na Južnoj longitudinali

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji.

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji koja podrazumijeva realizaciju Projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Grbavička kao zamjenske lokacije za stambeno-poslovnu zgradu u ulici Grbavička br. 62-68 koja se nalazi na trasi buduće Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u Budžetu za 2020. godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno-poslovni objekt.

Potpisivanjem ovog Sporazuma stekli su se, nakon više od deset godina, uslovi za pokretanje aktivnosti na realizaciji spomenutog projekta.

Nakon izgradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgraditi kružni tok, čime će se spojiti dva dijela Južne longitudinale. 

Ministarstvo saobraćaja i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo su 2019. godine potpisali Sporazum kojim se Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo povjerava realizacija poslova vezano za taj projekt, saopćeno je iz Pres-službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije