Uskoro u funkciji "Plavi put" za bržu intervenciju Službe hitne pomoći

09.06.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Uskoro u funkciji 'Plavi put' za bržu intervenciju Službe hitne pomoći

Sredstva u visini 116.973,14 KM osigurali su Grad Zenica i JU Dom zdravlja Zenica, a izvođač radova bilo je zeničko preduzeće "Špic beton" d.o.o..

Narednih dana u funkciju će biti pušten tzv. "Plavi put” koji će skratiti put kola hitne pomoći od zgrade Službe hitne pomoći do Bulevara Kulina bana. Izgradnja puta za kojeg se ideja i potreba rodile prije dvadeset i više godina, privedena je kraju proteklog vikenda postavljanjem asfalta debljine osam cm u ukupnoj dužinji 98 metara i širini četiri metra. Obzirom da je posao obuhvatao izmjena podzemnih instalacija, kao i da su na putu ugređana četiri elektro – pneumatska stubića za čiju su funkciju zaduženi uposlenici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, radilo se o složenom projektu.

Sredstva u visini 116.973,14 KM osigurali su Grad Zenica i  JU Dom zdravlja Zenica, a izvođač radova bilo je zeničko preduzeće "Špic beton" d.o.o..

“Realizovali smo dugogodišnju potrebu građana Zenice za skraćenje puta kola hitne pomoći s Bulevara Kulina bana prema zgradi Službe hitne pomoći. Plavi put će ubrzati usluge ekipama Službe hitne pomoći, odnosno uštedjeti dragocijene minute našim sugrađanima i svima kojima bude potrebna medicinska pomoć. Projekat je izuzetno kvalitetno realizovan i predstavlja krunu onoga što smo radili prethodne godine na uređenju platoa i pristupnih puteva Domu zdravlja Zenica. Ovaj dio žila je kucavica Zenice i osim smanjenja gužvi, ponavljam glavni cilj nam je bio spasiti živote ljudi", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije