Potpisan Ugovor o izgradnji nove školske dvorane u Željeznom Polju

07.08.2020. 11:06 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor o izgradnji nove školske dvorane u Željeznom Polju

Ovim ugovorom nastavit će se grubi građevinski radovi, odnosno zidanje i pokrivanje dvorane.

Općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća „Hunes“ d.o.o. Žepče Nesib Husičić, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove školske dvorane za Osnovnu školu „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju. Potpisivanju ugovora su prisutvovali pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i direktor poduzeća „PLATO“ d.o.o. Žepče Ilija Udovičić, koje će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Za izgradnju nove školske dvorane u Željeznom Polju, osigurana je sva projektno- tehnička dokumentaciju kao i potrebna odobrenja za izvođenje radova. Do sada su urađeni temelji i „mrtva“ ploča, kao i kotlovnica.

Ovim ugovorom nastavit će se grubi građevinski radovi, odnosno zidanje i pokrivanje dvorane.

Ukupna vrijednost radova predviđenih po potpisanom ugovoru iznosi 224.738,27 KM. Sredstva za izgradnju su osigurana ugovorom o sufinanciranju projekta Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDŽ i Općine Žepče, od čega Ministarstvo sudjeluje u iznosu od 100.000,00 KM, Općina Žepče sa 30.000,00 KM, dok će preostali iznos sredstava od 94.738,27 KM Općina Žepče platiti po ispostavljenoj okončanoj situaciji, početkom proračunske 2021. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije