Srebrenik dobija jedno od najsavremenijih postrojenja za tretman otpadnih voda

13.08.2020. 07:34 / Izvor: Akta.ba
Srebrenik dobija jedno od najsavremenijih postrojenja za tretman otpadnih voda

Pored pomenutog, potpisan je i ugovor o tehničko-tehnološkom uređenju poljoprivrednog zemljišta u Špionici.

Jučer je u prostorijama gradske Uprave Grada Srebrenika sa firmom ITK Musić Srebrenik potpisan ugovor za izgradnju anaerobnog pročistača – uređaja za čišćenje i tretman kanalizacionih i otpadnih voda koji će se graditi u naselju Brezje a koji će se ujedno moći koristiti i za poslovnu zonu Brezje.

Po riječima gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića, radi se o jednom od najsavremenijih postrojenja koje će se po prvi put graditi na ovom području. Finansijska vrijednost projekta iznosi cca 324.000 KM.

Pored pomenutog, potpisan je i ugovor o tehničko-tehnološkom uređenju poljoprivrednog zemljišta u Špionici. Vrijednost ovog projekta je oko 17.000 KM.

"Naravno, ovo je samo dio aktivnosti koje trenutno sprovodimo a koje su ranije najavljene i planirane i za koje je iz budžeta Grada izdvojeno oko 6 miliona konvertibilnih maraka. U planu su još neki projekti koji će zasigurno poboljšati kvalitet života u našem gradu Srebreniku i svima nama pružiti ljepše mjesto za život", kaže gradonačelnik Omerović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije