Počinju radovi na proširenju Covid bolnice u Bijeljini

19.08.2020. 10:42 / Izvor: BHRT
Počinju radovi na proširenju Covid bolnice u Bijeljini

U Bijeljini danas počinju radovi na proširenju Covid bolnice, čime se u ovom gradu pripremaju za najgori scenario koji očekuju na jesen.

U Bijeljini danas počinju radovi na proširenju Covid bolnice, čime se u ovom gradu pripremaju za najgori scenario koji očekuju na jesen.

Iako u posljednje dvije sedmice nije bilo preminulih od Covida-19 u Bijeljini, epidemiološka situacija i dalje je komplikovana, a broj hospitalizovanih posljednjih dana je u porastu.

Bijeljina će uskoro imati Covid bolnicu kapaciteta 100 kreveta. S obzirom na to da raste broj oboljelih, u ovoj zdravstvnnoj ustanovi pripremaju se za najgori mogući scenarij.

"Mi se aktivno pripremamo za naredni period, za period koji dolazi, za dva tri mjeseca, mi smo krenuli već u proširenje kapaciteta kovid bolnice,sve procedure su pokrenute, a od danas počinjemo sa adaptacijom prostora na staroj ginekologiji", izjavio je dr. Zlatko Maksimović, v. d. ravnatelja JZU Bolnica "Sveti vračevi" Bijeljina.

"Od smjena direktora zdravstvenih ustanova u ovom gradu prije mjesec dana došlo je do izmjene pojedinih procedura kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo.Prvo smo reorganizovali kovid ambulantu koju smo prebacili na drugo mjesto tako da nema nikakvog kontakta sa bilo kojim zdravim ili hroniččnim pacijentima koji redovno dolaze po svoju terapiju. Dobili smo kontejner koji smo postavili na pristojnoj udaljenosti od hitne pomoći. Od tog kontejnera smo napravili i drugu kovid ambulantu koja radi u noćnim satima", navodi dr. Danijela Đukin, ravnateljica Doma zdravlja Bijeljina.

Situacija u Bijeljini, koja je jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Republici Srpskoj, i dalje je nepovoljna, iako je od početka avgusta zabilježen pad broja zaraženih.

"Ne možemo da držimo pod kontrolom epidemiju iz više razloga jer ne možemo da pratimo klastere, dolaze nam ljudi iz inostranstva", poručio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine

U Covid bolnici smještena su 34 pacijenta, od kojih četiri na respiratoru. Među najmlađim, pozitivnim na koronavirus, je trogodišnje dijete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije