Izgradnja vodovodnih mreža u općini Novo Sarajevo

27.08.2020. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja vodovodnih mreža u općini Novo Sarajevo

Svrha i cilj izrade ove projektne dokumentacije jeste pribavljanje urbanističke saglasnosti i odobrenja za građenje za izgradnju separatne kanalizacije i vodovoda.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore o Izradi projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacionih i vodovodnih mreža na više lokacija na području općine sa izvršiocima, Zavod za vodoprivredu d.d. Sarajevo – LOT 1 i LOT 4  i firma IBIS d.o.o. Zavidovići -LOT 2 i LOT 3.

Za realizaciju plana razvoja okoliša Općine Novo Sarajevo definisano je više projekata i mjera koje se odnose na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga građanima ove lokalne zajednice.

Svrha i cilj izrade ove projektne dokumentacije jeste pribavljanje urbanističke saglasnosti i odobrenja za građenje za izgradnju separatne kanalizacije  i vodovoda, uključujući izgradnju i rekonstrukciju priključaka gravitirajućih objekata na separatnu kanalizaciju i vodovod u ulicama Petra Sinana Šaina (LOT 1), Pofalićka (LOT 2), Muhameda ef. Pandže (LOT 3) i Gornji Velešići (LOT 4).

Radi se o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju nove separatne kanalizacije DN 300 mm, 500mm i 600 mm ukupne dužine oko 2.000 m i rekonstrukcije i izgradnje nove vodovodne mreže DN 100 mm ukupne dužine oko 700 m sa priključcima gravitirajućih objekata.

Planirani budžet za izradu projektne dokumentacije, ukupno za 4 LOT-a iznosi 40.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije