U Brezi počinje izrada Zoning plana za novo resort naselja Erići

Investicije / PROJEKTI

U Brezi počinje izrada Zoning plana za novo resort naselja Erići

Površina obuhvata, za koji će se izvršiti izrada Plana, iznosi 5,27 hektara.

02.09.2020. 14:13 / Izvor: Akta.ba

U sali Općinskog vijeća, između općine Breza i firme Seaharvest d.o.o. Sarajevo, 1. septembra potpisan je Ugovor o finansiranju izrade Zoning plana resort naselja Erići.

Firma Seaharvest d.o.o. Sarajevo,  vlasnik zemljišta površine 10 hektara, lociranog između naselja Izbod i Erići, na pomenutom prostoru želi graditi rezidencijalno turističko naselje.

U sali Općinskog vijeća, u julu 2019. godine upriličena je prezentacija Plana za rezidencijalno naselje Erići. Planirana je izgradnja porodičnih vila, slobodnostojećih i u nizovima, zgrada kolektivnog stanovanja i restorana, trgovina kao i objekata za rekreaciju.

Površina obuhvata, za koji će se izvršiti izrada Plana, iznosi 5,27 hektara.

Realizacija ovog projekta, naslonjenog na strateška opredjeljenja općine Breza za razvoj turizma, po ocjeni načelnika Muniba A. Zaimovića, snažno bi potakla rast i razvoj lokalne zajednice te je potrebno uključiti sve resurse organa uprave, kako bi se realizacija ubrzala i olakšala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije