Novoizgrađeni objekat kod Mostara zapošljavat će skoro 300 radnika

03.09.2020. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Novoizgrađeni objekat kod Mostara zapošljavat će skoro 300 radnika

U ovom poslovnom centru, od 14 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, namjenjenom za trgovačku i ugostiteljsku djelatnost, u poslovnim prostorima 28 kompanija, kao i pratećim službama, bit će zaposleno gotovo 300 radnika.

U tržnom centru Plaza na Bišću polju sutra će biti otvoren multipleks. Zanimljivo je da je centar urađen prema tzv. retail parku, odnosno na način da svaka trgovina ima poseban ulaz.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, zajedno sa zamjenicom premijera i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i federalnom ministricom turizma i okoliša Editom Đapo, obišao je novoizgrađeni poslovni objekat na lokalitetu Bišće polje kod Mostara.

U ovom poslovnom centru, od 14 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, namjenjenom za trgovačku i ugostiteljsku djelatnost, u poslovnim prostorima 28 kompanija, kao i pratećim službama, bit će zaposleno gotovo 300 radnika.

"Očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme pandemije je veoma važno za sviju nas u Federaciji BiH, dok stvaranje uslova za nova radna mjesta zaslužuje svaku pohvalu i našu pažnju", kazao je premijer Novalić nakon obilaska objekta.

Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i završeni su u predviđenom roku, a vrata za građane bit će otvorena sutra.

"Raduje nas da će zahvaljujući poduzetničkom duhu i privatnom ulaganju svoje radno mjesto naći značajan broj građana s područja Mostara i Hercegovne", istakla je zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Milićević. 

S obzirom na trenutne preporučene mjere zaštite u vezi sa virusom COVID-19, otvoreni koncept centra sigurno će predstavljati olakšavajuću okolnost za boravak i posjetu svih budućih kupaca i posjetilaca.

Pored trgovina i ugostiteljskih prostora, objekt posjeduje Cineplex sa četiri kino dvorane, te zabavni park za djecu i odrasle, veliki trg, kao i druge zabavne sadržaje, a za posjetioce centra na raspolaganju je i parking sa 250 mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije