Potpisan ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste Humska

03.09.2020. 15:20 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste Humska

Predmetna dionica na kojoj su planirani radovi je dužine oko 1.500 metara.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktorica firme "TUZLIĆ" d.o.o. Breza Amna Kebić potpisali su danas ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste-ulice Humska.

Koldžo je naglasio da se ovaj projekat finansira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.

Predmetna dionica na kojoj su planirani radovi je dužine oko 1.500 metara, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi oko 451.145 KM.

"Radovi se izvode u postojećim širinama saobraćajnica, a obuhvataju sanaciju postojeće kolovozne konstrukcije frezanjem postojećeg završnog asfaltnog sloj. Na mjestima većih oštećenja projektnom dokumentacijom predviđena je kompletna rekonstrukcija tamponskog i asfaltnih slojeva uz nivelaciju i sanaciju šahtova vodovodne i kanalizacione mreže, kao i drugih instalacija",  dodao je.

Najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori za rekonstrukciju kolovoza za ulice Trebevićka, Novopazarska, Posavska i Fra Matije Divkovića, a sve u skladu sa Budžetom za 2020. godinu.

Kovač se zahvalio Općini Novo Sarajevo na dobroj i korektnoj saradnji u realizaciji projekata na području ove lokalne zajednice, te najavio uskoro i sanaciju ulice Drinske na spoju sa Humskom.

Kebić je kazala da će tokom izvođenja radova u ulici Humska, nastojati naći najbolje rješenje za regulisanje saobraćaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije