Pri kraju izgradnja Farme muznih krava u Bijeljini, vrijednost veća od milion KM

14.09.2020. 14:33 / Izvor: Akta.ba
Pri kraju izgradnja Farme muznih krava u Bijeljini, vrijednost veća od milion KM

Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom.

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina danas su na prostoru Poljoprivredne i medicinske škole posjetili kompleks Farme muznih krava, čija izgradnja je u završnoj fazi.

Gradski menadžer Predrag Jović rekao je da je gradnja najmodernijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine i da su, u međuvremenu, stvoreni uslovi za dualno obrazovanje, koje će učenicima omogućiti odgovarajaću edukaciju.

"Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Na ovaj način đaci će u potpunosti biti edukovani i spremni za rad poslije izlaska iz škole", naglasio je Jović i podsjetio da će na mjestu stare farme biti izgrađen studentski dom, u neposrednoj blizini Centra za visoko obrazovanje. Time će praktično na jednom mjestu biti objedinjeni brojni školski i studentski sadržaji, koji će omogućiti najkvalitetnije obrazovanje za mlade ljude.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović zahvalio je Gradskoj upravi na realizaciji ovog značajnog projekta.

"Hvala gradonačelniku Mići Mićiću i Gradskoj upravi za kompletan posao i sredstva koja su izdvojili. Veoma je važno da oko 700 učenika, stečena teoretska znanja u učionicama primijene u našem objektu, tako da po završetku obrazovanja budu bolje osposobljeni za dalji rad u svojim farmama, ambulantama i drugim ustanovama. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja", istakao je Despotović, dodajući da u ovoj ustanovi osjećaju posebno zadovoljstvo, jer se projekat realizuje u godini kada Poljoprivredna i medicinska škola obilježavaju 70 godina postojanja i rada.

Gradska uprava Bijeljina u cjelosti je finansirala izgradnju farme, u vrijednosti od milion i 200 hiljada KM, a završetak radova planiran je za 30-ak dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije