Više od 330.000 KM za rekonstrukciju lokalnih puteva u općini Sapna

21.09.2020. 14:48 / Izvor: Akta.ba
Više od 330.000 KM za rekonstrukciju lokalnih puteva u općini Sapna

Radi se o rekonstrukciji i sanaciji nekoliko lokalnih putnih pravaca .

Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je potpisan Ugovor o sanaciji putne infrastrukture na području općine Sapna. 

Radi se o rekonstrukciji i sanaciji nekoliko lokalnih putnih pravaca, od kojih je svakako najvrjedniji lokalni put Zaseok - Gotovci čija vrijednost iznosi 256.143,25 KM.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su dijelom ličnim učešćem građana, iz budžeta Općine Sapna, te iz budžeta kantonalnih i federalnih institucija.

Također, potpisani su ugovori i o rekonstrukciji i sanaciji još jednog dijela lokalnog puta u MZ Zaseok u dužini od 130 metara čija je vrijednost 15.938,32 KM kao i o rekonstrukciji puta u MZ Nezuk na relaciji raskrće Mujići - Salihovići čija vrijednost iznosi 22.973,65 KM. Sredstva za realizaciju ovih projekata obezbijeđena su jednim dijelom ličnim učešćem građana dok će se ostatak finansirati iz budžeta Općine Sapna.

Potpisan je također i Ugovor o rekonstrukciji i sanaciji dijela lokalnog puta Međeđa - Mramorovi. Vrijednost ovih radova iznosi 35.565,07 KM a cjelokupan iznos sredstava obezbijeđen je iz budžeta općine Sapna.

Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova sa PDV-om iznosi 330.620,29 KM.

Ugovore je u ime Općine Sapna, kao investitora, potpisao načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović te Hajrudin Imširović direktor d.o.o. Izgradnja Teočak u ime izvođača radova.

Svi navedeni radovi trebali bi biti završeni u roku od 45 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije