Novo igralište i parking od 40 mjesta na Grbavici

21.09.2020. 15:39 / Izvor: Akta.ba
Novo igralište i parking od 40 mjesta na Grbavici

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je izdvojila sredstva u iznosu od oko 600.000 KM.

U zgradi Općine Novo Sarajevo, načelnik Općine Nedžad Koldžo i direktorica firme "Mibral" d.o.o. Sarajevo Maja Bralović-Smith potpisali su Ugovor o uređenju parka i rekonstrukciji saobraćajnih površina u ulici Grbavička.

Radi se o potpunoj rekonstrukciji javnog prostora u ovom dijelu naselja Grbavica, koja podrazumijeva uređenje parka sa igralištem koje će sadržavati mobilijar za igru djece, zatim uređenje zelenih površina, rekonstrukciju pristupnih saobraćajnica i izgradnju parking prostora sa oko 40 parking mjesta, kao i rasvjetu cijelog obuhvata.

Općina Novo Sarajevo svake godine izdvaja značajna sredstva za izgradnju novih parkova sa dječijim igralištama i prostorom za odmor na području općine, istakao je načelnik Nedžad Koldžo u obraćanju za medije, te dodao da se redovno realiziraju i projekti rekonstrukcije i unapređenja postojećih igrališta, kojih u ovoj lokalnoj zajednici ima više od 50.

"Ovim projektom ne samo da se vrši uređenje dječijeg parka, nego se rekonstruiše i cjelokupan prostor u ulici Grbavička 18-36, čime će građani ovog naselja dobiti jednu potpuno novu oazu za odmor, rekreaciju i igru djece, ali i kvalitetnije odvijanje svakodnevnog života", istakao je načelnik Koldžo.

Maja Bralović Smith, direktorica firme "Mibral" d.o.o Sarajevo istakla je kako se radi o jednom složenom projektu u okviru kojeg dominira park prostor sa mobilijarom za igru djece, urbanim mobilijarom, te oplemenjenim zelenim površinama sa novim niskim i visokim rastinjem, što daje posebnu dimenziju ovom prostoru.

Prema riječima direktorice, radovi bi trebali početi do kraja ove sedmice, dok se izvrše pripremne aktivnosti, a rok za izvođenje je 60 dana.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je izdvojila sredstva u iznosu od oko 600.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije