U toku druga faza uređenja obala i korita vodotoka na području Zenice

28.09.2020. 12:42 / Izvor: Akta.ba
U toku druga faza uređenja obala i korita vodotoka na području Zenice

Ukupna vrijednost svih radova koji će biti izvedeni u okviru sporazuma iznosi 138.009 KM.

Kako bi se osigurao nesmetan protok i spriječilo eventualno nastajanje šteta na imovini ljudi i putnoj infrastrukturi, Grad Zenica potpisao je sa preduzećem Almy Zenica okvirni sporazum o sukcesivnom uređenju obala i korita vodotoka II kategorije na području grada Zenica, piše 072info.com.

Prva faza sporazuma realizovana je u ponedjeljak, 21. septembra 2020. godine. U okviru prve faze završeni su radovi na čišćenju i uređenju korita Čajdraškog i Janjačkog potoka, rijeke Kočeve, te u slivu Bistričke, Orahovičke rijeke i Babine rijeke.

Radovi na drugoj fazi uređenja obala i korita vodotoka II kategorije na području grada Zenica nastavljeni su 22. septembra 2020. godine. Radovi druge faze su vrijedni 36.448 KM, a podrazumijevaju čišćenje i sanaciju obala i korita Babine rijeke (na 12 lokacija), rijeke Kočeve (na četiri lokacije), zatim čišćenje korita Šerićkog, Volinog i potoka Lipa (na četiri lokacije), kao i čišćenje Orahovičke rijeke na jednoj lokaciji.

Ukupna vrijednost svih radova koji će biti izvedeni u okviru sporazuma iznosi 138.009 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije