HP Mostar na lokaciji Bišće Polje gradi logistički centar od 7.000 m2

10.10.2020. 11:01 / Izvor: Večernji List
HP Mostar na lokaciji Bišće Polje gradi logistički centar od 7.000 m2

Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti.

Svjesni smo da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u BiH te vrlo aktivno radimo na projektu izgradnje Glavnog poštanskog logističkog središta (GPLS) u Mostaru na lokaciji Bišće Polje, navode iz HP Mostar. Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti.

Jednostavan način prodaje

Na ovaj način malim i srednjim poduzećima bit će omogućena infrastruktura za prodaju roba na tržištu BiH, a logistička usluga omogućit će svim potencijalnim poslovnim korisnicima jednostavan način prodaje. Hrvatska pošta Mostar ponudit će im cjelovit paket usluga koji će se sastojati od skladištenja robe, prodaje na web-shopu i distribucije Brzom poštom te povrata novca od prodaje u roku 24 sata.

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Nova gradnja integrirana je u okoliš, a objekt je planiran tako da predstavlja spoj logističkog i poslovnog, gdje nijedan element ne umanjuje drugi. Ideja je bila naglasiti poslovni izgled, izgled upravnog objekta, a zadržati karakter jednog radnog, logističkog okružja.

Suvremena mreža usluga

U sklopu ovog projekta osiguran je pristup u poslovne prostore invalidnim osobama bez arhitektonskih barijera, sukladno prostornim standardima, urbanističko–tehničkim uvjetima i normativima. Također, objekt je planiran tako da se oko njega neometano mogu kretati kamioni i tegljači velikih dimenzija. Globalizacija je dovela do otvaranja globalnog tržišta materijala, usluga i proizvoda. To je potaknulo i razvoj suvremenih logističkih mreža i usluga kako bi se poboljšale veze među proizvođačima, dobavljačima i kupcima.

Logistika i logistički lanci (opskrbni lanci) postali su znatno složeniji, tako da je planiranje i upravljanje njima postalo zahtjevnije. Poticaj je to i za HP Mostar da se odazove novim zahtjevima tržišta te izgradnjom Glavnog poštanskog logističkog središta spremno odgovori novim izazovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije