HP Mostar na lokaciji Bišće Polje gradi logistički centar od 7.000 m2

Investicije / PROJEKTI

HP Mostar na lokaciji Bišće Polje gradi logistički centar od 7.000 m2

Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti.

10.10.2020. 11:01 / Izvor: Večernji List

Svjesni smo da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u BiH te vrlo aktivno radimo na projektu izgradnje Glavnog poštanskog logističkog središta (GPLS) u Mostaru na lokaciji Bišće Polje, navode iz HP Mostar. Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti.

Jednostavan način prodaje

Na ovaj način malim i srednjim poduzećima bit će omogućena infrastruktura za prodaju roba na tržištu BiH, a logistička usluga omogućit će svim potencijalnim poslovnim korisnicima jednostavan način prodaje. Hrvatska pošta Mostar ponudit će im cjelovit paket usluga koji će se sastojati od skladištenja robe, prodaje na web-shopu i distribucije Brzom poštom te povrata novca od prodaje u roku 24 sata.

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Nova gradnja integrirana je u okoliš, a objekt je planiran tako da predstavlja spoj logističkog i poslovnog, gdje nijedan element ne umanjuje drugi. Ideja je bila naglasiti poslovni izgled, izgled upravnog objekta, a zadržati karakter jednog radnog, logističkog okružja.

Suvremena mreža usluga

U sklopu ovog projekta osiguran je pristup u poslovne prostore invalidnim osobama bez arhitektonskih barijera, sukladno prostornim standardima, urbanističko–tehničkim uvjetima i normativima. Također, objekt je planiran tako da se oko njega neometano mogu kretati kamioni i tegljači velikih dimenzija. Globalizacija je dovela do otvaranja globalnog tržišta materijala, usluga i proizvoda. To je potaknulo i razvoj suvremenih logističkih mreža i usluga kako bi se poboljšale veze među proizvođačima, dobavljačima i kupcima.

Logistika i logistički lanci (opskrbni lanci) postali su znatno složeniji, tako da je planiranje i upravljanje njima postalo zahtjevnije. Poticaj je to i za HP Mostar da se odazove novim zahtjevima tržišta te izgradnjom Glavnog poštanskog logističkog središta spremno odgovori novim izazovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije