Izgradnja atletske staze u Vogošći u završnoj fazi

27.10.2020. 15:04 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja atletske staze u Vogošći u završnoj fazi

Izgradnja atletske staze na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći odvija se planiranom dinamikom, izjavio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Izgradnja atletske staze na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći odvija se planiranom dinamikom, izjavio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Za izgradnju staze Općina Vogošća i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo obezbijedili oko 702.000 KM, a današnjem obilasku radova prisustvovao je i resorni ministar Kenan Alikadić.

"Radovi se izvode veoma kvalitetno, kako smo i tražili tenderskom dokumentacijom, a iz firme "Mibral" koja je izvođač tvrde da se aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom. Postavljen je tartan sloj, do kraja iduće sedmice biti će izvučene linije po stazi i urađeni ostali poslovi kada je riječ o uređenju terena", rekao je Smajić.

Smajić je naglasio da projekat izgradnje atletske staze stanovnici Vogošće dugo očekuju, pa će to imati višestruki značaj za Atletski klub "Vogošća" koji postiže sve bolje rezultate, ali i za rekreativce kao i za članove drugih sportskih kolektiva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije