Prezentiran idejni projekat dogradnje objekta OŠ "Zahid Baručija"

06.11.2020. 15:38 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran idejni projekat dogradnje objekta OŠ 'Zahid Baručija'

Predstavnici firme "Routing" u Maloj sali Općine Vogošća održali su prezentaciju Idejnog projekta dogradnje objekta OŠ "Zahid Baručija".

Predstavnici firme "Routing" u Maloj sali Općine Vogošća održali su prezentaciju Idejnog projekta dogradnje objekta OŠ "Zahid Baručija".

Prezentaciji projekta prisustvovali su Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, te direktor OŠ "Zahid Baručija" Hamdija Kučević.

Projektanti su prezentovali idejni projekat dogradnje objekta škole (prizemlje i dva sprata), koji je namijenjen za boravak oko 600 učenika u dvije smjene, a sadržavat će sve potrebne prostorije, učionice, vanjsko igralište, unutrašnju fiskulturnu salu i parking prostor.

Nakon održane prezentacije načelnik Smajić je u putio par zahtjeva a koji se odnose na mogućnost izgradnje solarnih panela na krovu fiskulturne sale, izgradnje produženog boravka u sklopu škole kao i izgradnje parking prostora sa obezbjeđenjem parking mjesta za školske autobuse a sve sa ciljem poboljšanja sigurnosti dolaska učenika u školu.

Prema Idejnom projektu neto površina buduće škole je 2 100 metara kvadratnih, a investiciona vrijednost  iznosit će preko 4 miliona maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije