Odabran izvođač: Počinje gradnja SRC "Zlatno polje" u naselju Sokolje

16.11.2020. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Odabran izvođač: Počinje gradnja SRC 'Zlatno polje' u naselju Sokolje

U toku 2019. godine ugovorena je izrada projekata sportskih i rekreacionih sadržaja, koji će se graditi na ukupnoj površini od 10.000 kvadratnih metara.

Naselje heroja Sokolje će dobiti sportsko-rekreacioni centar "Zlatno polje" u sklopu kojeg će se nalaziti fudbalski i košarkaški teren, trim staza, fitness na otvorenom, svlačionica, dječije igralište i ugostiteljski sadržaji, najavljeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Naselje heroja Sokolje nema sportskih sadržaja, niti adekvatnog prostora za djecu i ompladinu. U nesporednoj blizi škole OŠ Sokolje, na zemljištu u vlasništvu Općine, u ktastru evidentiranom kao «Zlatno polje», planirana je izgradnja Sportsko-rekreacionog centra.

U toku 2019. godine ugovorena je izrada projekata sportskih i rekreacionih sadržaja, koji će se graditi na ukupnoj površini od 10.000 kvadratnih metara.

U sklopu projekta trebao bi biti izgrađen fudbalski teren sa umjetnog travom i tribinama, fitnesom na otvorenom, košarkaškim terenom, trim stazom, kao i objektom za svlačionice i ugostiteljskim sadržajima.

U sklopu Centra će biti izgrađeno odvojeno dječije igralište sa raznim sadržajima. Odabir izvođača radova završen je u septembru 2020.  Radi se o sarajevskoj firmi Džekos, a vrijednost radova je oko 500.000 KM.

Početak radova planiran je na novembar.

 
SRC "Zlatno polje": Sadržaj za djecu i mlade u Naselju heroja Sokolje

Naselje heroja Sokolje će dobiti sportsko-rekreacioni centar "Zlatno polje" u sklopu kojeg će se nalaziti fudbalski i košarkaški teren, trim staza, fitness na otvorenom, svlačionica, dječije igralište i ugostiteljski sadržaji.

Posted by Općina Novi Grad Sarajevo on Saturday, November 14, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije