U januaru završetak radova na Domu zdravlja Zvornik

02.12.2020. 15:48 / Izvor: Akta.ba
U januaru završetak radova na Domu zdravlja Zvornik

Sastanak o toku radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Zvornik održan je jučer u Gradskoj upravi grada Zvornika.

Sastanak o toku radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Zvornik održan je jučer u Gradskoj upravi grada Zvornika. Analizirana je dinamika radova i svakodnevne prepreke u izvođenju radova.
Zbog prevelike opterećenosti zdravstvenih ustanova izazvanih pandemijom virusa korona i velikog broja ljudi koji na dnevnom nivou borave u istim, došlo je do pomjeranja rokova završetka projekta na zgradi Doma zdravlja. Nadzorni organ je dozvolio da rok bude u januaru 2021. godine.

 

"Važno je da zdravstvena ustanova primarne zaštite u Zvorniku bude kvalitetno urađena i da naši građani dobiju najbolje usluge. Situacija sa koronom nam je usporila realizaciju projekta, ali isto tako očekujemo da će to biti minimalno odstupanje od zadatih rokova", istakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika nakon sastanka.
 

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Zvornika i zamjenik, Zoran Stevanović i Bojan Ivanović, direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović, predstavnici izvođača radova i nadzornog organa.

Ukupna vrijednost projekta je 1.269.941 KM od čega je Vlada Republike Srbije donirala 500.000 evra na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije, dok preostalih 295.000 KM izdvaja Grad Zvornik.
 

Izvođač radova je konzorcijum koji čine "Keso gradnja" d.o.o Zvornik, "Keso promet" d.o.o Zvornik i "Terming" d.o.o Bijeljina. Na objektu Doma zdravlja vrši se utopljavanje koje podrazumijeva zamjenu unutrašnje i spoljašnje stolarije, izradu spuštenih plafona, termoizolacije i fasade, nove elektroinstalacije i sve ono što se u toku radova pojavi kao interventno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije