Buroj i dalje planira: U januaru najavljeno zapošljavanje 100 radnika

18.12.2020. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Buroj i dalje planira: U januaru najavljeno zapošljavanje 100 radnika

Predstavnici kompanije govorili su o trenutnoj situaciji u vezi sa poslovanjem.

U okviru Saradničke mreže, kao dijela programa postinvesticione podrške investitorima u BiH, predstavnici Agencije za promociju stranih investicija (FIPA), predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Ilidža, posjetili su kompaniju Buroj International Group doo Sarajevo i razmijenili iskustva i znanja u vezi sa identifikacijom i rješavanjem otvorenih pitanja investitora radi poticanja rasta i razvoja kompanija u BiH.

Predstavnici kompanije govorili su o trenutnoj situaciji u vezi sa poslovanjem, kao i o mogućnostima za unapređenje i razvoj, oblastima u kojima posluju i doprinosa koji daju ekonomiji BiH i drugim pitanjima.

"Buroj Int group doo je kompanija koja posluje u sektoru nekretnina, turizma i usluga (od 2015)., te planiraju u punom kapacitetu zaposliti nekoliko hiljada radnika (broj od 100 radnika planiran je već pri početku sljedeće godine tj. početkom januara, s nadom da će se do kraja godine utrostručiti, a ukupan kapacitet je znatno veći, posebno nakon izrade projekta gdje se radi o velikom broju uposlenih). U toku svog petogodišnjeg poslovanja susretali su se sa mnogo otvorenih pitanja, koja su značajno usporila realizaciju projekata, ali su na pragu rješavanja istih. Podrška institucija vlasti svih nivoa treba biti veća u realizaciji ovako značajnih investicija. Projekat provode zajedno sa općinom Trnovo, kao javnim partnerom", navode iz FIPA-e.

Realizacijom svih projekata, investicija vrijedna milijarde konvertibilnih maraka bi dala veliki doprinos ukupnoj bh. ekonomiji, poručeno je nakon sastanka.

Podsjetimo, kamen temeljac je postavljen 2016. godine, a do danas je izgrađeno tek nekoliko kuća koje još uvijek nisu za upotrebu.

Spektakularno najavljen projekt vrijedan je 4,5 milijardi KM. Općina Trnovo je do sada uspjela od arapskog investitora naplatila blizu milion KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije