Opština Kotor Varoš dobila na upotrebu novu zgradu u koju je uloženo 3,1 miliona KM

30.12.2020. 11:47 / Izvor: Akta.ba
Opština Kotor Varoš dobila na upotrebu novu zgradu u koju je uloženo 3,1 miliona KM

Primopredaju je obavila komisija sačinjena od predstavnika opštine Kotor Varoš i nadzornog tima s jedne i "Građusa" sa druge strane.

Primopredaja nove zgrade lokalne uprave obavljena je danas između glavnog izvođača radova preduzeća "Građus" i investitora opštine Kotor Varoš.

Primopredaju je obavila komisija sačinjena od predstavnika opštine Kotor Varoš i nadzornog tima s jedne i "Građusa" sa druge strane.

Komisija je konstatovala da su svi radovi izvedeni u skladu sa ugovorom o izvođenju radova, projektno-tehničkom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, važećim propisima, građevinskim normama i standardima i pravilima struke.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da su radovi izvršeni u roku i da su zadovoljni vrhunskim kvalitetom.

"Sve je urađeno besprijekorno i čak nekoliko dana prije krajnjeg roka. Planirali smo da svečano obilježimo završetak izgradnje zgrade, ali smo zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi odustali od tog plana. To ćemo učiniti kada završimo namještanje unutrašnjosti i uređenje prostora oko objekta", istakao je Sakan i dodao da će u toku naredne godine useliti u novi objekat.

Direktor "Građusa" Slavko Đukić izrazio je zadovoljstvo što je priveden kraju još jedan veliki posao čiji je nosilac bilo preduzeće na čijem je čelu.

"Prvi put smo bili glavni izvođač u izgradnji objekta od temelja do krova, odnosno po sistemu ključ u ruke. Završili smo radove u predviđenom roku i lokalnoj upravi predajemo objekat koji će biti simbol Kotor Varoša i zalog za budućnost njegovih građana", naglasio je Đukić.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj je smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica, a ukupna cijena izgradnje iznosi 3,1 milion KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije