Uskoro izgradnja žičare prema lokalitetu Obućina bare na Jahorini

05.01.2021. 12:54 / Izvor: SRNA
Uskoro izgradnja žičare prema lokalitetu Obućina bare na Jahorini

Elek je potvrdio da je probijena staza prema ovom lokalitetu.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina Nedeljko Elek najavio je nove radove na ovoj planini, koji će obuhvatiti izgradnju nove žičare prema lokalitetu Obućina bare.

Elek je potvrdio Srni da je probijena staza prema ovom lokalitetu, završen tender za osnježavanje sedam kilometara staze, te da su u toku i radovi na rasvjeti.

"Posebno je značajno da je završena tenderska procedura za izgradnju žičare, odnosno novog šestosjeda koji je udaljen samo 30 metara od rizorta /odmarališta/ `Snježna dolina`", rekao je Elek.

On je rekao da će prvi stubovi biti postavljeni na proljeće, početkom građevinske sezone.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović potvrdio je Srni da uskoro očekuje i početak gradnje velikog rezervoara za vodu kako bi se trajno riješilo pitanje vodosnadbijevanja ovog lokaliteta, koji se nalazi na trnovskoj strani Јahorine.

"Lokalna zajednica i Olimpijski centar `Јahorina` imaće ogromnu korist od svih investicija koje su u toku na Јahorini i najavljuju zajedničku promociju turističke ponude planine", rekao je Gagović.

Јahorina je najveći skijaški centar u zemlji koji radi i zimi i ljeti. Raspolaže sa 20 kilometara uređenih staza za alpsko skijanje povezanih sa ski-žičarama, sistememom vještačkog osnježavanja i bejbi-poligonom, sa ski-liftovima ukupnog kapaciteta oko 10.000 skijaša na čas, tako da će izgradnja novih sadržaja obogatiti već ionako bogatu i šarenoliku turističku ponudu Јahorine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije