Grad Zenica nastavlja s realiziranjem projekta izgradnje fekalne kanalizacije

06.01.2021. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Grad Zenica nastavlja s realiziranjem projekta izgradnje fekalne kanalizacije

Grad Zenica nastavlja s realiziranjem projekta izgradnje fekalne kanalizacije u naselju Gornja Zenica.

Grad Zenica nastavlja s realiziranjem projekta izgradnje fekalne kanalizacije u naselju Gornja Zenica. Povoljni vremenski uslovi za ovaj period godine, istovremeno se koriste i za nastavak izgradnje kanalizacije sliva potoka Mokušnice - Vražale.

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Gornoj Zenici, vrijednosti 163.800 KM, nakon provedene javne procedure, povjereni su firmi "Neimari-Šerići".

Dužina trase na kojoj se izvode radovi iznosi oko 1.900 metara, a cilj projekta je izvršiti izgradnju preostalog dijela fekalne kanalizacije sa područja Gornje Zenice. Nakon izgradnje fekalnog kolektora prema naselju Vražale bit će spojen i na gradsku kanalizacionu mrežu.

Planiranom dinamikom izvode se i radovi na izgradnji kanalizacije sliva potoka Mokušnice - Vražale, a radove vrijednosti 167.037,15 KM, sa PDV-om, izvodi firma „ŠPIC-Beton“ d.o.o. Zenica.

I ovaj projekt, kako je ranije izjavio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, ima za cilj postići smanjenje zagađenja potoka Mokušnice, gdje će pri tome otpadne vode biti priključene u gradski vodovodni sistem.

Projekat realizuje Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica. Dužina trase na kojoj se izvode radovi iznosi 854 metra.

Nadzor nad izvođenjem radova u Gornjoj Zenici i Mokušnice-Vražale vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije