U Goraždu prvi put klizalište pred Gradskom dvoranom "Mirsad Hurić"

28.01.2021. 09:34 / Izvor: Akta.ba
U Goraždu prvi put klizalište pred Gradskom dvoranom 'Mirsad Hurić'

Grad Goražde prvi put u svojoj historiji će građanima omogućiti klizanje na otvorenom, po uzoru na brojne druge sredine u BiH.

Grad Goražde prvi put u svojoj historiji će građanima omogućiti klizanje na otvorenom, po uzoru na brojne druge sredine u BiH.

Gradska uprava u saradnji sa goraždanskim privrednicima osigurala je postavljanje ledene plohe površine 370 kvadratnih metara na platou Gradske dvorane ”Mirsad Hurić”.

"Još u toku izborne kampanje smo našim građanima obećali i sada to ispunjavamo. Prvobitno smo ovo planirali za narednu godinu, ali smo shvatili da vrijedi i mjesec dana i najkasnije u subotu naši mališani i njihovi roditelji moći će klizati u svom gradu. Goražde to zaslužuje jer i drugi gradovi i manji centri imaju ledene plohe. Dogodine ćemo planirati i veću  na kojoj će moći uživati svi građani", kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Po njegovim riječima, ledena ploha bit će postavljena mjesec dana, odnosno koliko budu dozvoljavali vremenski uvjeti.

"Zahvaljujući partnerima,  našim goraždanskim prvrednicima koji su finansirali sve ovo, omogućili smo taj ugođaj građanima. Također, zahvalni smo i firmi iz Sarajeva koja nam je izašla u susret i ispod svake cijene dala Gradu Goražde ovu pogodnost, jer većina tih ljudi je porijeklom sa ovih prostora. Ledene plohe po drugim gradovima koštaju od 15.000  do 20.000 KM, a Goražde je dobilo za 12.000 KM i svima koji su ovo omogućili smo neizmjerno zahvalni", kazao je gradonačelnik Goražda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije