U industrijskim zonama u Srpcu u planu izgradnja tekstilnog pogona i farmi za uzgoj pilića

29.01.2021. 15:18 / Izvor: Akta.ba
U industrijskim zonama u Srpcu u planu izgradnja tekstilnog pogona i farmi za uzgoj pilića

Skupština je također usvojila odluku o započinjanju izrade izmjena Urbanističkog projekta "Sportska dvorana i trgovački centar" u Srpcu.

Na januarskoj sjednici Skupštine opštine Srbac vijećnici su usvojili odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Crnaja, površine 2724 četvorna metra, po poticajnoj cijeni od 0,70 KM po kvadratnom metru za izgradnja poslovno-proizvodnog pogona namijenjenog tekstilu i tekstilnim proizvodima.

Pročelnik Odjela za prostorno uređenje i stambeno-komunalne usluge Dario Kresojević rekao je da je riječ o tvrtki iz Srpca, zainteresiranoj za kupnju dijela zemljišta uz parcelu koji je već u njihovom posjedu, u svrhu izgradnje poslovni i proizvodni pogon.zabrana rada navedene čestice u razdoblju od pet godina.

Vijećnici su podržali i usvajanje odluke o pokretanju prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Crnaja, površine 9962 četvorna metra, po poticajnoj cijeni od 0,70 KM po četvornom metru, kako bi se omogućilo austrijskom tvrtka "Pewag" za izgradnju pogona za industrijsku proizvodnju tekstila, o čemu su uglavnom u tijeku pregovori.

Tijekom sjednice usvojena je odluka o započinjanju izrade Regulacijskog plana proširenja industrijske zone u Sitnešima s ciljem dovođenja određenog dijela zemljišta, koje je prethodno u vlasništvu bivšeg Poljoprivrednog dobra "Motajica", na Opštna Srbac, budući da postoji interes od Tat-com iz Srpca, koji ima pogone na ovom mjestu, da proširi svoje poslovanje.

Odluka o započinjanju izrade Plana parcelacije dijela naselja Sitneši usvojena je kako bi se investitoru iz Sitnešija omogućila izgradnja dviju farmi za uzgoj pilića većeg kapaciteta, zbog čega treba kupiti dodatnu parcelu u uz postojeću.

Skupština je također usvojila odluku o započinjanju izrade izmjena Urbanističkog projekta "Sportska dvorana i trgovački centar" u Srpcu.

Pročelnik Odjela za prostorno uređenje i stambeno-komunalne usluge Dario Kresojević rekao je da je investitor iz Srpca, koji sudjeluje u vlasničkoj strukturi, zainteresiran za izgradnju vjenčanog salona u blizini sportske dvorane, zbog čega je i donesena ova odluka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije