Ubrzati gradnju škole na Pofalićima

01.02.2021. 08:59 / Izvor: Oslobođenje
Ubrzati gradnju škole na Pofalićima

Ministrica Hota-Muminović dala je punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta.

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića održan je sastanak sa ministricom odgoja i obrazovanja KS-a Naidom Hotom-Muminović povodom intenziviranja aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta JU Osnovna škola Pofalići.

Dokumentacija

Ranije je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji Projekta izrade investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola Pofalići između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a, Općine Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS-a koji je realizator projekta.

Kako bi se ubrzale aktivnosti na pribavljanju potrebne dokumentacije i saglasnosti za realizaciju ovog projekta, na sastanku je dogovoreno da resorno ministarstvo što prije pristupi izradi sporazuma kojim će se regulisati formalno-pravne činjenice oko određivanja investitora, sufinansijera projekta i slično, a što je preduslov za nastavak postupka izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta ove osnovne škole.

Ministrica Hota-Muminović dala je punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta.

Idejni projekt

"Budući da se radi o jednom od najstarijih školskih objekata na području općine Novo Sarajevo, ovim projektom će se uveliko unaprijediti kvalitet odvijanja nastave za učenike, kako ove lokalne zajednice, tako i KS-a, samim tim projekt je značajan za sve nas", navela je Hota-Muminović.

U septembru 2020. projektanti su prezentovali idejni projekt objekta škole, koji će biti površine oko 6.000 kvadratnih metara, te vanjske površine 2.700 kvadratnih metara. Bit će namijenjen za boravak 900 učenika u dvije smjene, a sadržavat će sve potrebne prostorije, učionice, dva vanjska igrališta i unutrašnju fiskulturnu salu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije