Uređuje se biciklistička staza kroz kanjon Brine
OTVORI GALERIJU

Investicije / PROJEKTI

Uređuje se biciklistička staza kroz kanjon Brine

U okviru projekta "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore" uređuju se rekreativne staze kroz kanjon Brine i dijelove Tribistova kod Posušja.

15.02.2021. 11:11 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore" uređuju se rekreativne staze kroz kanjon Brine i dijelove Tribistova kod Posušja.

Na trasi od stećaka na Ričini pa sve do akumulacije Tribistovo u tijeku su zemljani radovi na uređenju puta te postavljanje zaštitnih mreža na najzahtjevnijim lokacijama.

Na pet lokacija postavit će se stolovi i klupe na kojima će budući rekreativci moći predahnuti i uživati u pogledu na sam kanjon i ostale ljepote rute koja završava kod planinarskog doma u Masnoj luci.

Radove na području kanjona Brine obišao je načelnik Ante Begić, s obzirom da je Općina Posušje partner na projektu, priopćeno je iz Begićevog ureda.

Posuški načelnik istaknuo je kako će spomenut projekt doprinijeti razvoju turističkog sektora koji na području Posušja i Hercegovine ima veliki potencijal.

Sve rute koje su planirane kroz općinu Posušje su mapirane, što znači da će biti izrađene karte za određene rute te će biti postavljene turističke oznake. Uz to, bit će postavljen panoramski teleskop, solarna klupa s panelom i multimedijski biciklistički simulator za promociju ruta. Završetak radova predviđen je do proljeća.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore" provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i raznolikosti kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude jadranskog zaleđa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije