Njemački Selzer priprema izgradnju trećeg objekta u Rajlovcu

19.02.2021. 08:48 / Izvor: Akta.ba
Njemački Selzer priprema izgradnju trećeg objekta u Rajlovcu

Izgradnja njihovog prvog objekta povrsine 5000 m2 završena je u augustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta

Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe kompanije Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer.

Izgradnja njihovog prvog objekta povrsine 5000 m2 završena je u augustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uveliko vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10 000 m2.

"Posebno je ohrabrujuća činjenica da se pojavljuju i nove kompanije iz oblasti autoindustrije zainteresirane za stacioniranje svojih kapaciteta na ovom lokalitetu, a poučeni dobrim iskustvom kompanija koje već djeluju", objavio je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad na svom Facebook profilu.

Kako je kazao, u proteklim godinama izvršena je rekonstrukcija Rajlovačke ceste kao i njezinih krakova kroz izndustrijsku zonu, a tome je prethodila zamjena stare i dotrajale vodovodne mreže. Pored toga Elektroprenos BiH izgradio je novu trafostanicu čime je osigurano stabilno snabdijevanje električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

"Veoma često kada objavljujemo informacije o različitim projektima veliki broj ljudi ima običaj pitati zašto se ne grade fabrike? Grade se i fabrike, i to veoma ozbiljne sa najmodernijim tehnologijama za proizvodnju autodijelova. I to u vrijeme kada se sve države u Evropi bore za privlačenje ovakve vrste ulaganja. Međutim, da bi se gradile fabrike i drugi poslovni kao i stambeni, ali i društveni objekti, mora se prethodno napraviti ambijent pogodan za razvoj i ulaganja. Tome možemo i trebamo svi doprinositi na svoj način, kako pojedinci tako i institucije na svim nivoima", poručio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije