Preuzeli upravljanje: OC Jahorina oživljava Andrićgrad i stvara "čaroban prsten oko Drine"

01.04.2021. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Preuzeli upravljanje: OC Jahorina oživljava Andrićgrad i stvara 'čaroban prsten oko Drine'

Vijest da Olimpijski centar Jahorina preuzima upravljanje turističkog kompleksa Andrićgrad u Višegradu je privukla veliku pažnju cijelog regiona.

Vijest da Olimpijski centar Jahorina preuzima upravljanje turističkog kompleksa Andrićgrad u Višegradu je privukla veliku pažnju cijelog regiona.

Nakon olimpijskog preporoda Jahorine, menadžment Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, će dobiti novi izazov, a to je da ožive Andrićgrad, još jednu "uspavanu ljepoticu" Republike Srpske, navodi se u saopštenju OC Jahorina.

"Cilj nam je da od Jahorine, preko Tare, do Zlatibora napravimo jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru, Tari ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu. Takođe, imamo zajedničku ideju sa opštinom Bajina Bašta da pokrenemo realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca i da na taj način zaokružimo čaroban prsten oko Drine, gondolom do Perućca, pa brodom do Andićgrada. Kada smo krenuli da pripremamo projekat razvoja ove regije, pronašli smo veliki broj mogućnosti za razvoj, sad smo u fazi planiranja i analize. Ono što sam zaključio je to da se tokom vremena stare Jugoslavije, u ovaj predio sadašnje Republike Srpske i Srbije jako malo ulagalo i to za nas sada predstavlja najveću prednost, jer raspolažemo sa netaknutim, a prelijepim prirodnim blagom, sa ogromnim potencijalom za razvoj. Kao što sam vjerovao u Jahorinu, tako vjerujem da ćemo i od ove regije napraviti najveću turističku atrakciju u Evropi", izjavio je ovim povodom Ljevnaić.

Dodao je da ovo nije jedini projekat izvan teritorije Jahorine.

"Imamo čast da je usvojena inicijativa da se izgradi ski centar Igrišta kod Vlasenice. Moj tim je još prije godinu dana napravio Razvojni Projekat ski centra Igrišta, detaljno razrađen po fazama i investicijama i Vlada Republike Srpske je usvojila taj Projekat. Na Skupštini akcionara smo formirali Poslovnu jedinicu Igrišta i sada predano radimo na pripremi investicija. Veoma sam nestrpljiv da ove projekte realizujemo, jer ćemo na ovaj način napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu da bolje živiij. Na Igrištima očekujemo turiste iz cijele istočne BIH i zapadne Srbije. Simbolično je da smo opet u blizini rijeke Drine i da će rijeka Drina koja je do sada sibolizovala granicu, po realizaciji investicija u Andrićgradu i na Igrištma biti simbol spajanja i razvoja." poručio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije