Najavljena rekonstrukcija dijela magistralnog puta prema Gradišci vrijedna 14 miliona KM

12.06.2021. 09:21 / Izvor: Akta.ba
Najavljena rekonstrukcija dijela magistralnog puta prema Gradišci vrijedna 14 miliona KM

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je Kozarskoj Dubici skoru rekonstrukciju dijela magistralnog puta prema Gradišci.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je Kozarskoj Dubici skoru rekonstrukciju dijela magistralnog puta prema Gradišci, na dionici od Vrbaške do Kozarske Dubice, čija je ukupna vrijednost 14 miliona KM.

Ćorić je novinarima nakon sastanka, kojem je prisustvovao i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i drugi opštinski zvaničnici i predstavnici političkih partija, izjavio da je putna infrastruktura od Gradiške do Kozarske Dubice u katastrofalnom stanju.

"U toku je postupak nabavke za izvođenje radova i očekujemo da će taj postupak u zadatom roku biti i završen i da ćemo u narednih mjesec ili mjesec i po dana imati početak radova na rekonstrukciji magistralnog puta od Vrbaške do Kozarske Dubice", rekao je Ćorić.

On je naglasio da je to bitna komunikacija jer se Kozarska Dubica oslanja na graničnu komunikaciju prema Gradišci i naravno auto-put prema Banjaluci.

Ćorić je potvrdio da je sa zvaničnicima u Kozarskoj Dubici razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima koji su planirani i izgradnji i rehabilitaciji drugijh putnih pravaca, uključujući i putni pravac prema Banji Mlječanica.

Sastanku u Kozarskoj Dubici danas je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, koji je izjavio je da je ta opština bila zapuštena duži vremeski period, a magistralni put Kozarska Dubica-Gradiška nije obnovljen nikada od kada je prvi put asfaltiran, već da je samo imao djelimične rekonstrukcije.

"Ovo je vrlo važno za opštinu Kozarska Dubica, a važne su i ostale putne komunikacije prema Prijedoru, Kostajnici i Novom Gradu da se u narednom period rekonstruišu i dovedu u primjereno stanje, jer je to region sa oko 200.000 stanovnika, koji je oslonjen na Evropsku uniju", izjavio je Milunović.

On je naglasio i potrebu rekonstrukcije lokalne putne mreže u Kozarskoj Dubici.

Povjerenik OO SNSD-a Kozarska Dubica Rodoljub Topić potvrdio je da je na račun opštine Kozarska Dubica danas prebačen dio sredstava Republike Srbije koji će služiti za sanaciju obaveza iz budžeta opštine Kozarska Dubica.

"Danas je prebačeno 1.900.000 evra na račun opštine Kozarska Dubica, a druga važna stvar danas je posjeta ministra Ćorića, tokom koje je finalizovan dogovor da se započne sa sanacijom puta od Gradiške do Kozarske Dubice. Već je raspisan tender za sanaciju tog puta", rekao je Topić.

On je naveo da će dio radova biti urađen u toku ove godine, a dio sljedeće godine u zavisnosti od vremenskih prilika.

"Predstavnici koalicije koja čini skupštinsku većinu su danas nastupali jedinstveno u cilju da pomognemo građanima u Kozarskoj Dubici jer zajedno možemo više, bez obzira na političku pripadnost", rekao je Topić.

On je naveo da je interes građana više projekata, više radnih mjesta, više uređenja infrastrukture, te podsjetio da je već u toku projekat uređenja Banje Mlječanica vrijedan 32 miliona KM.
Topić je zahvalio svim institucijama Republike Srpske koje su spremna da pomognu Kozarskoj Dubici.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac izjavio je da je projekat uređenja Banje Mlječanica jedan od najvećih projekata koji se u posljednjih 35 godina realizuje u Kozarskoj Dubici i čitavoj regiji.

"To nije sve jer je ministar Ćorić danas u Kozarskoj Dubici, na osnovu inicijative Milorada Dodika srpskog člana Predsjedništva BiH najavio rekonstrukciju i rehabilitaciju magistralnog puta M-15 Gradiška – Kozarska Dubica, od mjesta Vrbaška do Kozarske Dubice, a vrijednost tog projekta je 14 miliona KM", naveo je Banjac.

On je najavio da će tenderski postupak biti završen za 7-10 dana, te dodao da vjeruje da će radovi početi za šezdesetak dana.

Banjac je ocijenio da je u pitanju jedan od najlošijih puteva u Republici Srpskoj, te dodao da je danas najavljena i rekonstrukcija regionalnog puta Međuvođe – Mlječanica, koja će se vršiti naredne godine.

"Ne možemo odustati od izgradnje regionalnog puta Moštanica – Mrakovica i to je stav svih nas jer je taj put veoma značajan za Kozarsku Dubicu, kao i rekonstrukcija i izgradnja seoskih i gradskih puteva u naredne tri godine", naglasio je Banjac.

"Imamo priliku da zajedničkim djelovanjem dokažemo da u Kozarsku Dubicu mogu da dođu ozbiljni projekti ida Dubica u narednom period može da ide putem stabilizacije i razvoja. Mi tu šansu ne smijemo propustiti", poručio je Banjac.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić zahvalio je ministru Ćoriću u ime lokalne zajednice i ocijenio da je za Kozarsku Dubicu veoma značajan projekat rekonstrukcije puta Vrbaška – Donja Gradina, jer je to najlošija dionica puta prema Gradišci.

On je potvrdio da je tema sastanka sa ministrom Ćorićem bila i rješavanje problema na drugim lokalnim saobraćajnicama, te najavio da će opština Kozarska Dubica pripremiti sve projekte za rješavanje tih infrastrukturnih problema kako bi oni bili spremni za realizaciju kada se za to stvore finansijski uslovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije