Uskoro tender za izradu glavnog projekta Doma za stara lica u Jajcu

25.06.2021. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Uskoro tender za izradu glavnog projekta Doma za stara lica u Jajcu

Sve ovo govori da se ozbiljno kreće ka realizaciji ove dugogodišnje inicijative.

Na poziv načelnika Općine Jajce Edina Hozana održan je sastanak sa članovima Inicijativnog odbora za izgradnju Doma za zdravo starenje, članovima Upravnog odbora JZU „Opća bolnica“ Jajce  i direktorom ove zdravstvene ustanove.

Inicijativa za izgradnju Doma za zdravo starenje potekla je iz Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika Jajce, dobila podršku Općine Jajce i trideset šest nevladinih organizacija i udruženja građana. Kako već izvjestan period nema informacija o aktivnostima na ovoj inicijativi, staroj šest godina, upriličen je ovaj sastanak s ciljem upoznavanja sa realizacijom ovog projekta.

Prema riječima direktora jajčke Bolnice dr. Stipana Jezerčića Upravni odbor JZU „Opća bolnica“ Jajce je na sjednici u januaru ove godine donio Odluku da se krene sa izradom projekta izgradnje Doma za stara lica na prostoru stare bolnice, u okviru kojeg bi bio smješten i odjel palijativne njege, kao prvi takve vrste u Kantonu, završen je Idejni projekat i uskoro bi trebao biti raspisan tender za izradu Glavnog projekta. 

Sa ovim informacijama do danas nisu bili upoznati ni Općina Jajce, niti Inicijativni odbor za izgradnju Doma za stara lica. Stoga je zaključak sastanka da menadžment Opće bolnice Jajce već narednih dana dostavi zainteresiranim stranama pisanu informaciju o poduzetim aktivnostima i u roku od 15 dana upriliči prezentaciju Idejnog projekta Doma za stara lica, saopćeno je iz Općine Jajce

Sve ovo govori da se ozbiljno kreće ka realizaciji ove dugogodišnje inicijative.

"Općina Jajce ima veliki interes za ovaj projekat jer je i dio lokalne politike briga o starim licima, pa tako Općina Jajce želi biti i partner u izgradnji Doma za stara lica", potvrdio je ovo načelnik Općine Jajce Edin Hozan na ovom sastanku. 

Predsjednica Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika Jajce i ujedno predsjednica Inicijativnog odbora za izgradnju Doma za zdravo starenje Hedviga Kajić zahvalila se Općinskom načelniku za svu dosadašnju podršku u ovom projektu, te izrazila optimizam nastavkom realizacije projekta, ne krijući želju da se sa izgradnjom krene čim prije.

Jedan ovakav objekat je, kako je istakla Kajić, prijeko potreban svima, i gradu i korisnicima, pa je potrebno da zainteresirane strane budu redovno informisane o aktivnostima na realizaciji projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije