Intenzivirani radovi na izgradnji podzemne garaže u Kolodvorskoj

30.07.2021. 11:02 / Izvor: Akta.ba

Do sada su radovi na ovom gradilištu nekoliko puta bili zaustavljeni radi grešaka pri izradi projekata.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Belmom Barlov obišao radove koji se izvode na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, kod Hitne pomoći.

Do sada su radovi na ovom gradilištu nekoliko puta bili zaustavljeni radi grešaka pri izradi projekata.

"Od kada sam imenovana na poziciju direktorice Zavoda, nailazila sam na mnoge probleme koji su se uglavnom bili vezani za izradu projekata. Na garaži G3, zatekla sam nedefinisan projekt, gdje je bilo problema oko širokog iskopa, oko same lokacije i zemljišta, pa je dolazilo do prekida. Nakon tih riješenih problema, pojavile su se poteškoće oko obezbjeđenja jame, koja također nije bila definisana projektom. Prije nepuna dva mjeseca smo uspjeli riješiti sve probleme. Ono što želim naglasiti da su za ovakve radove najbitniji dobra organizacija i dobro izrađeni projekti. Tek tada će svaki posao ići lakše i brže, te neće dolaziti do prekida i zastoja", kazala je direktorica Barlov.

Ministar Šteta je istakao važnost zajedničkog djelovanja u ovakvim situacijama i potrebu za brzim  donošenjem odluka.

"Svjesni smo činjenice da je garaža trebala biti završena prošle godine, ali smo svo ovo vrijeme radili na rješavanju nastalih problema. Radovima koje sam danas vidio na podzemnoj garaži sam izuzetno zadovoljan. Ovim projektom građani će umjesto sadašnjih 40 na raspolaganje dobiti ukupno 165 parking mjesta", dodao je ministar Šteta.

Garaža će obuhvatiti oko 4.000 kvadratnih metara korisne površine, a načelnik Tanović je istakao kako će garaža građanima omogućiti bolje uvjete života i rada.

"Nakon svih peripetija na koje smo naišli, konačno "vidimo svjetlo na kraju tunela". Po predviđanju izvođača radova, građevinski radovi bi trebali biti okončani u oktobru, onda nam slijedi vanjsko uređenje, kako bi do kraja ove godine garaža bila otvorena na zadovoljstvo svih građana", najavio je načelnik Tanović.

Garaža će biti opremljena najsavremenijom opremom za naplatu, kontrolu i nadzor, te će u okviru nje biti instalirana punionicom za električna vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije