Grad Zenica obnovio društvene domove u 15 mjesnih zajednica

02.09.2021. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Grad Zenica obnovio društvene domove u 15 mjesnih zajednica

Gradska uprava Zenica od 2017. godine kontinuirano provodi aktivnosti na rekonstrukciji i sanaciji društvenih domova na području grada.

Gradska uprava Zenica od 2017. godine kontinuirano provodi aktivnosti na rekonstrukciji i sanaciji društvenih domova na području grada. Dosad su završeni radovi na društvenim domovima u 15 mjesnih zajednica (Briznik, Ričice, Drivuša, Grm, Kovanići, Pepelari, Gornja Zenica, Gorica, Orahovica, Raspotočje, Nemila, Banlozi, Donja Gračanica, Putovići i Topčić Polje).

Za rekonstrukciju tih domova iz Budžeta Grada Zenica utrošeno je 506.774,40 KM. Radovima su prethodili javni pozivi, a poslove su dobijali najpovoljniji ponuđači.  

Kako je najavion gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Gradska uprava Zenica i dalje će realizirati projekte čiji je cilj obnova zapuštenih društvenih domova.

"Svaka mjesna zajednica treba imati dostojanstven društveni dom gdje će se građani okupljati, družiti i dogovarati o projektima koji su za dobrobit svih ljudi. Ti objekti su, iz nerazumljivih razloga, godinama devastirani i zapušteni. Nastavit ćemo sa investicijama tog tipa sve dok svaki društveni dom ne bude renoviran, vraćen građanima na raspolaganje", kaže Kasumović, na čiji je zahtjev i počela obnova devastiranih domova u vlasništvu Grada Zenica, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Grada Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije