Tri miliona KM za modernizaciju Nestro benzinskih stanica

Investicije / PROJEKTI

Tri miliona KM za modernizaciju Nestro benzinskih stanica

Kompanija NESTRO PETROL planira da do kraja tekuće godine rebrendira 4 Nestro benzinske stanice.

15.09.2021. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Kompanija NESTRO PETROL planira da do kraja tekuće godine rebrendira 4 Nestro benzinske stanice i to u Prnjavoru, Novom Gradu, Višegradu i benzinsku stanicu Prijedor 2. Tokom naredne godine rebrendigom će biti obuhvaćeno 8 benzinskih stanica, a za 5 godina ovaj proces biće završen na još 40 benzinskih stanica.

"Obim investicija na ovim projektima iznosi oko 3 miliona KM", kaže Rais Safin, generalni direktor NESTRO PETROL-a. On pojašnjava da iako je kupcima najvidljivija vizuelna promjena, kompanija teži ka obezbjeđivanju visokog nivoa zaštite životne sredine, sigurnog radnog okruženja i korisničke usluge kao i visokog nivoa kvaliteta proizvoda i usluga koje nudi NESTRO PETROL.

Safin ističe da se tokom rebrendinga izvode sistematski radovi na kontroli svih strukturnih elemenata, monitoringu i kontroli manipulativnog sistema za istakanje i isporuku naftnih derivata, elektroinstalacionih sistema i mnogih drugih tehničkih elemenenta koji se koriste u svakodnevnom radu benzinskih stanica, što je u konačnici veliki značaj za klijenta u smislu kvaliteta. 

U skladu sa Strategijom razvoja, kompanija planira ulaganje u razvoj i širenje Nestro mreže, kupovinom postojećih ili izgradnjom potpuno novih objekata. U tom pravcu već iduće godine planirana je rekonstrukcija jednog postojećeg objekta, što je u smislu opsega radova ekvivalentno izgradnji benzinske stanice od samog početka, kao i izgradnja novog maloprodajnog objekta.

"Naš cilj je zadržati lidersku poziciju na tržištu te modernizacijom i proširenjem maloprodajne mreže povećati naš tržišni udio u Bosni i Hercegovini", zaključio je Rais Safin generalni direktor NESTRO PETROL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije