Cijena rušenja stare i izgradnje nove zgrade gradske uprave u Doboju porasla za 10 miliona KM

21.09.2021. 13:09 / Izvor: Akta.ba
Cijena rušenja stare i izgradnje nove zgrade gradske uprave u Doboju porasla za 10 miliona KM

Isti tender je gradska uprava objavila u aprilu ove godine, ali je u julu poništen.

Gradska vlast u Doboju ponovo je raspisala tender za rušenje postojećeg i izgradnju novog Administrativnog centra, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 38,2 miliona sa PDV-om, što je 10 miliona KM više od prvobitno predviđenih 28,5 miliona KM.

Ranije je rečeno da su sredstva za predmetnu nabavku obezbijeđena u budžetu Grada Doboja, a maksimalni rok za izvršenje ugovora je tri godine.

Podsjetimo, gradska uprava Doboja je isti tender objavila u aprilu ove godine, ali je u julu poništen jer nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, uklanjanje kompletnog postojećeg administrativnog objekta je predviđeno zbog kvalitetne realizacije izgradnje novog administrativnog objekta u gradu Doboju.

Objekat je bio namijenjen administrativnoj djelatnosti, odnosno tu su bile smještene službe gradske uprave. Zbog malog kapaciteta objekta je funkcionisanje gradskih službi bilo organizovano na nekoliko lokacija u gradu, pa je planirano da se sve službe smjeste u jedan novi administrativni objekat.

Objekat je građen 50-ih godina prošlog vijeka, ali je kroz duži vremenski period bio izložen maksimalnoj eksploataciji, nije adekvatno održavan, a i ozbiljno nastradao tokom majskih poplava 2014 godine. Zbog toga je i proizašao prijedlog izrade novog gradskog administrativnog objekta.

Pod krovom nove zgrade od 18.000 kvadrata, biće smještene gradske i republičke službe i ustanove. Građani bi tako imali sve usluge na jednom mjestu.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije