Izgradnja SRC "Zlatno polje" na Sokolju: Rade se završne pripreme za postavljanje umjetne trave

19.10.2021. 08:17 / Izvor: Akta.ba

Sportsko - rekreacioni centar Zlatno polje gradi se u naselju heroja Sokolje, gdje su u toku završne pripreme za postavljanje umjetne trave.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, sa saradnicima i izvođačem radova, jučer je obišao lokaciju na kojoj se gradi sportsko - rekreacioni centar ''Zlatno  polje'' u Naselju heroja Sokolje, gdje su u toku završne pripreme za postavljanje umjetne trave, a ove godine u budžetu su planirana sredstva u iznosu od 440.000 KM.

Načelnik Efendić kazao je da je planiran jedan sportski teren sa umjetnom travom koji će imati rasvjetu i tribine. "To je ono što očekujemo da će biti završeno u ovoj godini. Jedan dio sportskih sadržaja naravno razvijat ćemo već od sljedeće godine u skladu sa finansijskim mogućnostima. Dobili smo jedan veliki ravni teren od 8.000 kvadrata. Sokolje je kao naselje gusto naseljeno, nije imalo nikakvih ni sportskih, ni dječijih igrališta, osim jednog malog dječijeg igrališta. Zaista će ovi sadržaji puno značiti stanovnicima ovog naselja", kazao je Efendić.

Pored terena sa umjetnom travom SRC će imati još jednu univerzalnu sportsku plohu za druge sportove sa plastičnom podlogom za odbojku, košarku i ostale sportove. Pored toga bit će jedna staza oko cijelog kompleksa sa ''tartan'' podlogom za trčanje. U drugoj fazi planiran je jedan objekat u kojem bi se nalazile svlačionice i fitness centar sa kafeterijom.   

Općina Novi Grad ima potrebu i kontinuirano radi na izgradnji dječijih igrališta unutar naselja. Trenutno se rade projektovanja za nekoliko dječijih i sportskih igrališta, koji će biti u planu kroz budžet Općine Novi Grad za narednu godinu. Jedno od njih gradit će se u Boljakovom Potoku, kao i u drugim naseljima širom Novog Grada.

Adis Šahmanija, član Savjeta mjesne zajednice, kazao je da u Naselju heroja Sokolje nemaju nijedan sportski sadržaj za djecu. "Ovo je veliki projekat koji će biti od izuzetnog značaja za našu dječicu, a dodatni plus je što je u blizini škole", rekao je Šahmanija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije