Tomislavgrad: Završetkom vrtića bit će riješena lista čekanja 50-ak mališana

30.10.2021. 10:03 / Izvor: Fena
tomislavgrad vrtić

Nova zgrada dječjega vrtića u Tomislavgradu uskoro će biti potpuno dovršena i spremna za prijem djece koja čekaju na vrtićki smještaj.

Nova zgrada dječjega vrtića u Tomislavgradu uskoro će biti potpuno dovršena i spremna za prijem djece koja čekaju na vrtićki smještaj. 

Trenutno se privode kraju radovi na unutarnjem uređenju prostorija (spuštanje stropova, postavljanje parketa i pločica, bojanje zidova…) a u tijeku je i natječajna procedura za nabavu kuhinje i ostaloga namještaja, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

Inače, radove na izgradnji 2. faze dječjega vrtića izvodi Konzorcij Gradinvent d.o.o. Mostar i Graditelj svratišta d.o.o Prozor – Rama, a vrijednost ugovorenih radova je 633.038,25 maraka.

Prva faza izgradnje ovog objekta je urađena prije devet godina na način da je uz postojeci montažni objekt iz 1982. godine, kojem je istekao rok trajanja, napravljen novi u koju je općina uložila tada 432.667 maraka.

Druga faza izgradnje dječijeg vrtića predstavljao je rušenje onog starog montažnog dijela te spajanja, što je projektom predviđeno, s novoizgrađenim dijelom napravljenim u prvoj fazi.

Dječiji vrtić u Tomislavgradu pohađa 110 djece podijeljenih u četiri odgojne skupine, a oko 50-ak djece je na listi čekanja jer vrtić nema mjesta.

"Upravo zbog nedostatka prostora u neposrednoj blizini vrtića, u unajmljenom privatnom objektu smještena je jedna starija jaslička skupina dobi od 1 do 3 godine", objašnjava ravnateljica Vrtića ljiljana Dilber. 

Završetkom još jednoga objekta, koji će uskoro otvoriti vrata, iz vrtića poručuju  svojim korisnicima da će biti riješene liste čekanja, a duvanjski mališani i djelatnici vrtića dobiti primjerene uvjete za boravak i rad u ovoj važnoj odgojno – obrazovnoj ustanovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije