Izvođenje završnih radova na Vatrogasnom domu Žepče

11.11.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
 Mato Zovko

U 2021. godini je po današnjem potpisanom ugovoru dogovorena posljednja faza uređenja vanjskog dijela fasade i unutrašnjeg dijela vatrogasnog doma.

Općinski načelnik Mato Zovko i vlasnik obrta LimFix Žepče Matej Udovičić, potpisali su ugovor o radovima na saniranju Vatrogasnog doma Profesionalne vatrogasne postrojbe Općine Žepče.

Potpisivanjem ovog ugovora, dogovorena je posljednja faza radova na zgradi Vatrogasnog doma u Žepču. Osim radova na fasadi, prema potpisanom ugovoru bit će izvedeni i dodatni radovi uređenja sanitarnog čvora, te elektro radovi u zgradi.

Ukupna vrijednost radova iznosi 22.400,00 KM. Sredstva su osigurana u Proračunu Općine Žepče od prihoda prikupljenih po osnovu posebnih naknada za zaštitu i spašavanje.

Obnova Vatrogasnog doma je započeta 2018. godine kada je urađen novi krov.

2019. godine je pokrivena terasa, urađen dio fasade iznad garaža, urađeno stepenište i natkrivanje stepeništa te dio PVC stolarije. 2020. godine su urađene dvije strane fasade na zgradi i fasada na tornju, te preostali dio PVC stolarije.

U 2021. godini je po današnjem potpisanom ugovoru dogovorena posljednja faza uređenja vanjskog dijela fasade i unutrašnjeg dijela vatrogasnog doma.

Vatrogasni dom u Žepču je izgrađen 1937. godine i jedna je od najstarijih zgrada općine Žepče. Rekonstrukcija i obnova zgrade je rađena prema izvornoj slici, kako bi se zadržale prvobitne boje i očuvao autohtoni izgled i oblik zgrade.

Zahvaljujući obnovi ovaj objekt je i do danas sjedište Profesionalne vatrogasne postrojbe Općine Žepče.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije