Pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje vode u Vukosavlju

10.12.2021. 10:40 / Izvor: SRNA
Vukosavlje

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić jučer su u mjestu Jezero pustili u rad postrojenje za prečišćavanje vode u vrijednosti od 120.000 KM.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić jučer su u mjestu Jezero pustili u rad postrojenje za prečišćavanje vode u vrijednosti od 120.000 KM, koje su finasirali ova opština i Savjet ministara.

Tegeltija je rekao je da je projekat mali, ali je ogroman za mještane Jezera.

"Srećan sam da su stanovnici ovog naselja nakon 20 godina dobili zdravu vodu koju će koristiti ova i buduće generacije", rekao je novinarima Tegeltija.

On je istakao da se mora voditi računa o malim projektima u lokalnim zajednicama kakva je Vukosavlje, koje nemaju finansijskih kapaciteta da sami realizuju projekte, ali su spremni da učestvuju u njima.

Tegeltija je naveo da će realizacijom velikog projekta izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj, pa do Vukosavlja, ova opština uskoro biti veliko gradilište.

"Nadam se da će Vukosavlje iskoristiti priliku da uz veliki projekat izgradnje petlje auto-puta na prostoru ove opštine realizuje više vlastitih malih projekata, koji su važni za ove ljude", rekao je Tegeltija.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da je projekat izgradnje postorojenja za prečišćavanje vode realizovan u saradnji sa Savjetom ministara koji je obezbijedio 45.000 KM, dok je iz lokalnog budžeta izdvojeno 75.000 KM.

"Mještani Jezera od 2003. godine koristili su tehničku vodu, a puštanjem u rad ovog postrojenja riješeno je snabdijevanje ispravnom vodom za 500 stanovnika ovog dijela Vukosavlja", rekao je Rakić.

On je naveo da će u narednom periodu biti nastavljen projekat izgradnje potisnog voda od arterškog bunara u mjestu Jezero do centra Vukosavlja, dužine 3.000 metara, gdje će se priključiti na postojeći vodovodnu mrežu.

Rakić je rekao da će se završetkom ovog projekta, koji će koštati 550.000 KM, na vodovodnu mrežu priključiti 1.000 domaćinstava Vukosavlja, koji su priključeni na vodovodnu mrežu susjedne opštine Modriča.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije