Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade područne škole Goduša u Visokom

15.12.2021. 08:24 / Izvor: Fena
područna škola Goduša

Foto: fena

Prvu fazu projekta zajedno finansiraju Grad Visoko sa 110.000,00 KM i Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa 26.000 KM

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić položili su kamen-temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole "Goduša" - OŠ "Alija Nametak" Buci Visoko, koja se gradi u dvorištu postojeće škole izgrađene daleke 1965. godine.

Prvu fazu projekta zajedno finansiraju Grad Visoko sa 110.000,00 KM i Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa 26.000 KM, s tim da je resorno kantonalno ministarstvo rebalansom ovogodišnjeg budžeta za drugu fazu projekta osiguralo dodatnih 200.000 KM.

Ministar Kozlić je izrazio zadovoljstvo što izgradnju školske zgrade zajedno finansiraju ovo ministarstvo i Grad Visoko te je zahvalio gradonačelniku Ganiću što Grad Visoko ima sluha za brojne projekte u oblasti obrazovanja koji se realiziraju u ovoj lokalnoj zajednici.

"Gradonačelnik Ganić je kazao da će oko 55 učenika dobiti novu školsku zgradu, čiju je izgradnju najavio prošle jeseni, naglašavajući da je obrazovanje jedan od ključnih prioriteta Gradske uprave Visokog i da je u tom smislu posebno važna saradnja lokalne zajednice s višim nivoima vlasti", saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije